A szakadár DNR vezetője a harcok folytatását sürgeti

2022. április 26. – 11:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz invázió villámháborús tervei Ukrajna ellen már rég kudarcot vallottak – a háború harmadik hónapjába léptünk –, de a szakadár területek vezetői már az orosz támadás gyors folytatását követeli, minél szélesebben kiterjesztve azt Ukrajna délnyugati irányában – írta az orosz állami Ria Novosztyi.

Az Oroszország által önállóként elismert szakadár állam vezetője szerint nemcsak a „Donyecki Népköztársaság” (DNR) teljes területét kell megszerezni, hanem tovább kell folytatni a támadást, egészen a Moszkvához hű szakadár Dnyeszter Menti Köztársaság felé. Dmitrij Pusilin szerint ezt indokolja az is, hogy az ottani szakadár fővárosban Tiraszpolban nemrég ismeretlen eredetű robbanások voltak a Dnyeszter menti biztonsági erők épületénél, valamint az, hogy támadások érték az ukrán határhoz közeli orosz településeket.

Pusilin nyilatkozatai is erősítik azt az újabb narratívát, amely szerint Oroszország a megtámadott fél, amelyet védekezésre kényszerítenek.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!