Zelenszkij köszönetet mondott az Egyesült Államoknak a „példa nélküli segítségért”

2022. április 25. – 13:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatala is közleményt adott ki a vasárnapi ukrán-amerikai találkozó után, melyben a két ország delegációja között lezajlott egyeztetésen elhangzottakat foglalták össze. A beszámoló szerint Zelenszkij rögtön az elején leszögezte, hogy mennyire fontosnak tartja, hogy ebben a kritikus pillanatban magas rangú amerikai tisztviselők látogattak Ukrajnába. Zelenszkij értékeli az Egyesült Államok „példa nélküli segítségét”, de külön köszönetet mondott Joe Bidennek, az amerikai kongresszusnak és az amerikai népnek is a támogatásért.

Fotó: Ukrán Elnöki Sajtóosztály / Reuters
Fotó: Ukrán Elnöki Sajtóosztály / Reuters

Ahogy azt korábban Blinken is részletezte, a két delegáció főként arról tárgyalt, hogy mire van most szüksége Ukrajnának, beleértve ebbe a védelem megerősítését, a szankciókat, a pénzügyi támogatást és a biztonsági garanciákat is. A szankciókra külön is kitért a közlemény, Zelenszkij egy akciótervet adott át az amerikaiaknak, és azt mondta, tudják, hogy minek kell lennie a következő lépésnek, és számítanak a szövetségeseik támogatására ebben. A gazdaságra áttérve az ukrán elnök hangsúlyozta annak fontosságát, hogy az amerikai piac a jövőben jobban megnyíljon az ukrán javak előtt.

(President of Ukraine)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!