Ukrajna magyarországi nagykövete szerint aki Budapesten az oroszok mellett tüntet, az '56-ban a szovjetek mellett állt volna ki

2022. április 25. – 21:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem avatkoztak be a magyar választási kampányba, sőt, minden alkalommal próbáltak úgy cselekedni, hogy ne érhesse őket a beavatkozás vádja, elvégre ők is érzékenyek erre – erről beszélt Ukrajna budapesti nagykövete, Ljubov Nepop a Partizán hétfő esti adásában.

A nagykövet hálás Magyarország eddigi segítségéért, de szerinte jobb együttműködésre lenne szükség a két ország között. A fegyverszállításokról pedig azt mondta: „Az az önök szuverén joga, hogy mit adnak és mit nem – de kötelességem elmondani nagykövetként, mire van szükségünk, és hogy ez miért előnyös Magyarország számára is.”

Az interjúban Nepop arról beszélt, ha nem állítják meg Oroszországot, Ukrajna nem lesz többé, és hogy aki Budapesten szimpátiatüntetést szervez az orosz rezsim mellett, az 1956-ban Bécsben a szovjet sereg mellett is kiállt volna.

Bővebben a Partizán beszélgetéséről itt olvashat.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!