Krivij Rih katonai vezetője szerint a Herszon megyében tartózkodó orosz erők támadást terveznek a város ellen

2022. április 25. – 08:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Ukrajna déli részén található központi város katonai vezetője, Olekszandr Vilkul vasárnap beszélt erről, hozzátéve, hogy a várakozásaik szerint a következő napokban indulhat meg az offenzíva. Vilkul szerint ugyanakkor többet tudnak az oroszokról, mint gondolnák, tudják, hogy mit terveznek, és teljes mértékben felkészültek, bárhogyan is változzon a helyzet.

Rusztam Minnyekajev orosz vezérőrnagy néhány napja arról beszélt, hogy az orosz hadseregnek az Ukrajna elleni háború második szakaszában teljes ellenőrzése alá kell vonnia a Donyec-medencét és Dél-Ukrajnát. Utóbbi szerinte azért lenne fontos, mert kijáratot biztosítana az orosz fegyveres erők számára a moldovai Dnyeszter mentéhez, ahol a tábornok szerint elnyomják az orosz ajkú lakosságot. Hasonló érvelés előzte meg Ukrajna megtámadását, így nem meglepő, hogy a kijelentés nyomán Moldova bekérette Oroszország chișinăui nagykövetét.

(CNN)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!