Fémnyilakat találtak a halottkémek a bucsai mészárlás többtucatnyi civil áldozatának holttestében

2022. április 25. – 16:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több tucat civil holttestében fedeztek fel apró fémnyilakat, úgynevezett fléchette-eket a boncolást végző patológusok és halottkémek, írja a Guardian.

A Kijev környékén fekvő várost hetekig tartották az oroszok megszállás alatt, majd amikor az ukrán csapatok újra bevették a várost, több száz civil holttestét találták meg tömegsírokban. Eddig 412 halottról számoltak be az ukrán hatóságok a békeidőben 30 ezres településen, és a felfedezett tömegsírokból kerültek elő most azok a holttestek is, amelyek fejében és mellkasában találták meg a vékony, szögszerű nyilakat.

A törvényszéki orvosszakértők szerint az áldozatok Bucsa környékéről származtak, a városban élő szemtanúk szerint pedig ilyen lövedékeket használt az orosz hadsereg is néhány nappal azelőtt, hogy kivonultak volna Kijev környékéről. Részletesen a fléchette-ekről és a bucsai mészárlás feltárásáról itt olvashat.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!