Blinken: Az önálló Ukrajna bőven túl fogja élni Vlagyimir Putyint

2022. április 25. – 10:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrajnai látogatás és tárgyalás után hétfőn Lengyelországban tartott sajtótájékoztatót Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Lloyd Austin védelmi miniszter. Blinken szerint egyelőre az látszik, hogy Ukrajna sikereket ért el, Oroszország pedig kudarcot vallott. Mint mondta, az oroszok meg akarták fosztani Ukrajnát a függetlenségétől, de ez egyelőre nem sikerült nekik.

Az ország gazdasági és katonai erejét sem sikerült demonstrálni, sőt, Blinken szerint éppen ennek ellenkezőjéről tanúskodik az elmúlt két hónap.

A külügyminiszter hozzátette, hogy ők sem tudják, hogy fog véget érni a háború, de abban biztos, hogy Ukrajna tovább fenn fog maradni, mint Putyin, és hozzátette, hogy addig fogják támogatni az ukránokat, amíg el nem érik a végső céljukat. Blinken arról is beszélt, hogy Zelenszkij nagyra tartja Joe Biden vezetői tevékenységét, és hálás az amerikai nép támogatásáért és nagylelkűségéért, ők pedig csodálják Zelenszkijt és az orosz agresszióval szembeszegülő ukránokat. Az ukrán–amerikai tárgyalásokról korábban itt írtunk bővebben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!