Orosz háborús szimbólumot graffitiztek a Trónok harcával világhírűvé vált északír útra

2022. április 24. – 12:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Dicsőséget Orországszágnak” – graffitizték az orosz háború törekvés szimbólumává váló Z betűvel együtt arra az észak-írországi, fákkal övezett útra, amely a Trónok harca sorozat miatt lényegében világhírre tett szert – a kanyargós fákkal övezett út a második évad első részében volt látható, ezen át szökött el a fiúnak álcázott Arya Stark.

Az út azóta Észak-Írország egyik legfelkapottabb helye lett, rengeteg rajongó ment el, hogy lefotózza a festői környezetet.

A graffiti röviddel azután jelent meg, hogy megérkeztek az első ukrán menekültek a térségbe. Egy helyi képviselő, Mervyn Storey szerint ez egyébként homlokegyenest ellentétes azzal a fogadtatással, amiben a helyiek részesítették az ukránokat. „Ez egy önkényes vandalizmus Észak-Írország egyik legikonikusabb helyszínén” – mondta.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!