A helyi ügyészség vizsgálja az odesszai lakóház elleni orosz rakétatámadást

2022. április 24. – 10:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább nyolcan meghaltak és tizennyolcan megsérültek Odesszában a szombati orosz rakétatámadások következtében, az áldozatok között van egy anya és három hónapos kislánya is. Jelentések szerint a helyi ügyészség vizsgálja a lakóházat is érő rakétatámadást.

„Az ellenséges rakéták robbanásai lerombolták a 2. és 5. emelet közötti lakótereket, és elzárták a kijáratokat, így az emberek csapdába estek” – áll az ügyészség közleményében. Az oroszok összesen hét rakétát lőttek ki Odesszára, amelyek közül kettőt lelőttek – közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat este.

Orosz rakétatámadásban megsérült odesszai lakóépület 2022. április 23-án – Fotó: State Emergency Service Of Ukraine / Reuters
Orosz rakétatámadásban megsérült odesszai lakóépület 2022. április 23-án – Fotó: State Emergency Service Of Ukraine / Reuters

Az orosz védelmi minisztérium szombaton megerősítette, hogy csapásokat mértek a városra, de állításuk szerint az orosz légierő egy logisztikai terminált támadott meg, „ahol az Egyesült Államoktól és európai országoktól kapott külföldi fegyvereket tároltak nagy mennyiségben”.

(BBC)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!