Zelenszkij: A támadás csak a kezdet

2022. április 23. – 10:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök péntek esti beszédében megköszönte a brit kormánynak, hogy újból megnyitják kijevi nagykövetségüket. Zelenszkij szerint szimbolikus jelentősége van a döntésnek. Az Egyesült Királyság lehet a 21. ország, amelyik visszahelyezi külképviseletét az ukrán fővárosba.

Zelenszkij szerint maga Oroszország jelenti a legnagyobb veszélyt az oroszul beszélőkre, mivel az országban nincs szólásszabadság, nem szabad másképpen gondolkodni, az emberi élet értéktelen. Akkora a szegénység, hogy inkább háborúba mennek az emberek, hogy az ukránoktól lophassanak, mondta az elnök.

Mindez azt bizonyítja, hogy az Ukrajna elleni invázió csak a kezdet, más országokat is el akarnak foglalni az oroszok. „Az az ország kockáztatja a legnagyobbat, amelyik semleges akar maradni, nehogy ő legyen a következő, mert mindent el fog veszíteni.”

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!