Az asztalmarkolós felvétel után ismét azt találgatják, hogy milyen betegsége van Vlagyimir Putyinnak

2022. április 22. – 15:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jobb kezével görcsösen az asztal sarkát markolta, míg a lába szinte folyamatosan mozgott, topogott Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, miközben a védelmi miniszterével beszélt csütörtökön. A felvétel hamar elkezdett terjedni a nemzetközi médiában, és szakértők megszólaltatásával azt pedzegetik, hogy milyen betegség áll Putyin zavart viselkedésének hátterében.

Bár a Kreml közlése szerint a két fél azért találkozott, hogy megvitassák Oroszország katonai stratégiáját Mariupolban, a felvételen az elhangzottak mellett az elnök keze és lába is érdekes.

Putyin egészségi állapotáról a háború kezdete óta jelennek meg különböző találgatások. Pár hete Louise Mensch, az Egyesült Királyság korábbi parlamenti képviselője már tudni vélte, hogy az orosz elnök Parkinson-kórban szenved, míg más azt feltételezi, hogy pajzsmirigyrákja van – írja a Newsweek.

A Proekt nevű független orosz oknyomozó lap szerint a moszkvai Központi Klinikai Kórház pajzsmirigyrákra szakosodott sebésze, Jevgenyij Szelivanov legalább 35 alkalommal repült az orosz vezetőhöz a fekete-tengeri üdülőhelyre, Szocsiba 2016 és 2020 között, míg 59 alkalommal fül-orr-gégész szakorvosnál járt Putyin.

Mások arról írnak, hogy Putyin „felpuffadtnak” és „legyengültnek” tűnik a közelmúltbeli nyilvános szerepléseken.

A Kreml ugyanakkor többször is cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint Putyin beteg lenne.

Korábban is voltak már egyébként hasonló találgatások. Például 2020 októberében a Sun moszkvai forrásokra hivatkozva arról írt, hogy betegsége miatt 2021 elején lemondhat az elnöki posztról Putyin. Mint látjuk 2022 áprilisában, nem jött be ez a jóslat.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!