Moszkvában tárgyal az ENSZ főtitkára Putyinnal, az ukrajnai béke lesz a téma

2022. április 22. – 19:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ENSZ közlése szerint António Guterres április 25-én találkozik Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A találkozó előtt Guterres munkamegbeszélést folytat Szergej Lavrov külügyminiszterrel. Az ENSZ-főtitkár az ukrajnai béke megteremtétéshez szükséges lépéseket szeretné megvitatni Putyinnal. A tervek szerint Guterres Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is találkozni fog.

Az Interfax orosz hírügynökség szerint Szergej Lavrov orosz külügyminiszter arról beszélt pénteken egy sajtótájékoztatón, hogy nagyon lassan haladnak a tárgyalások Ukrajna és Oroszország között. Az ukrán delegáció megnyilatkozásaiból arra következtet, hogy nem is akarnak igazán tárgyalni. Azt is mondta Lavrov, hogy átadták az ukránoknak az írásos javaslataikat, de még nem kaptak választ rájuk. Erre mondta azt Zelenszkij, hogy sosem kapott ilyesmit.

Nem sokkal később a Kreml-szóvivő és az orosz főtárgyaló Vlagyimir Megyinszkij megerősítette, hogy az orosz és az ukrán delegáció több hosszú megbeszélést tartott pénteken.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!