A britek szerint az oroszok kénytelenek hazavinni javításra a fegyvereiket és járműveiket

2022. április 22. – 10:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A brit védelmi minisztérium szerint az oroszok kénytelenek hazavinni az elromlott eszközeiket javításra – írja a Sky News.

A minisztérium legfrissebb jelentésében azt írja, hogy a Kreml próbálja felrázni a kimerült erőit, de most már ott tart, hogy a lerobbant eszközöket visszaküldi javításra Oroszországba.

Emellett a minisztérium szerint Vlagyimir Putyin döntése, hogy az ukrán ellenállás megfékezésének érdekében blokád alá vonják a mariupoli acélgyárat arra utal, hogy máshol tehermentesíteni akarják az orosz fegyveres erőket.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tegnap azt mondta, hogy körülbelül 120 ezer ember maradt csapdában Mariupolban, köztük 1000 civil az Azovstal acélműben. A gyár utolsó védői szerint az üzem épületeit lerombolták, a civilek pedig a pincékben rekedtek, ahonnan csak nehezen lehet kijönni.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!