Orosz külügy: Nyugalom, jól tartjuk a brit foglyokat

2022. április 21. – 21:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz állami televízióban kedden tettek közzé egy felvételt két, Mariupolban elfogott brit harcosról, akik azt kérik, engedjék át az ukránok Viktor Medvedcsuk Putyin-barát politikust és oligarchát Oroszországnak, hogy őket is szabadon bocsáthassák. Azonban a brit kormány egyik tagja kapásból elutasította az ötletet.

A két foglyot azóta azonosították; a 48 éves Shaun Pinner és a 28 éves Aiden Aslin egyaránt évek óta Ukrajnában élt, és a tengerészgyalogságnál szolgált. Utóbbi családja szerint „nagyon felkavaró” volt az „orosz propagandafogás”-ként kreált videóban viszontlátni Aident.

Maria Zakarova orosz külügyi szóvivő szerint

nem kell aggódni, Oroszország gondját viseli a foglyul ejtett briteknek. Élelmet, vizet kapnak, és minden szükséges segítséghez hozzájutnak – csakúgy, mint a többi külföldi, aki megadja magát.

(BBC)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!