Mariupol alpolgármestere nem bízik abban, hogy az oroszok biztonságos átjárót biztosítanak a civileknek

2022. április 20. – 16:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ukrajna készen áll, és az ukrán ellenőrzés alatt álló területen buszokkal várja, hogy evakuálják az embereket, de mivel Mariupolban nincs áram és nem működik a mobiltelefonos kommunikáció, nagyon nehéz az embereket tájékoztatni az evakuálási erőfeszítésekről – nyilatkozta a BBC-nek a város alpolgármestere.

Szergej Orlov szerint egyelőre nem lehet megmondani, hogy sikeres lesz-e a civilek kimenekítése a szerdán megnyitott humanitárius folyosón keresztül. Oroszország ugyanis nem erősítette meg, hogy az Ukrajnában állomásozó orosz csapatoknál széles körben elterjed volna annak a híre, hogy civilek evakuálását tervezik. Az alpolgármester azt mondja, nem bízik abban, hogy az oroszok biztonságos átjárót biztosítanak a civileknek, de „ki tudja, talán ez lesz az első alkalom, hogy ilyen folyosót alakítanak ki”.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!