Hiába kérte visszaállítását az egyik utolsó független orosz sajtótermék

2022. április 20. – 17:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Eho Moszkvi (Эхо Москвы) rádiócsatorna bíróságon támadta meg az orosz hatóságok döntését, mely elrendelte a rádiócsatorna bezárását, de a keresetet elutasították – írja a Reutersre hivatkozva a Guardian. Az Eho az egyik vezető aktuálpolitikai sajtóorgánum volt Oroszországban, mielőtt a háborús tudósítása miatt az orosz főügyészség követelte volna az adóhoz való hozzáférés korlátozását.

A hatóságok elrendelték a csatorna honlapjának blokkolását is arra hivatkozva, hogy „szándékosan hamis információkat” terjesztettek az orosz „különleges katonai műveletről.” A rádióállomás tagadta a vádakat, majd a hatóságok nyomására leállította működését, és felszámolta magát.

Az Eho Moszkvi főszerkesztője, Alekszej Venegyiktov Telegramon azt írta, ismét fellebbezni fognak a bírósági döntés ellen.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!