A legrangosabb tenisztorna szervezői is szankcionálják az oroszokat és a belaruszokat

2022. április 20. – 18:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés: A szervezők szerda késő délután azt jelentették be, hogy Wimbledonból idén kitiltják az orosz és a belarusz játékosokat, részletek ebben a cikkünkben >>>

Korábban írtuk: Hivatalosan még nem jelentették be, de a BBC szerdán már biztos információként közölte, hogy Wimbledonban idén nem versenyeztetnek sem orosz, sem belarusz színekben a teniszezők. A gyakorlatban úgy néz ki a dolog, mint az orosz sportolók olimpiai indulása: az eltiltott országból érkező teniszezők csak úgy léphetnek pályára a füvespályás Grand Salmen, ha hivatalosan nem Oroszországot/Belaruszt képviselik.

Az orosz Daniil Medvegyev a 2021-es wimbledoni teniszbajnokság negyedik fordulójában – Fotó: Adrian DENNIS / AFP
Az orosz Daniil Medvegyev a 2021-es wimbledoni teniszbajnokság negyedik fordulójában – Fotó: Adrian DENNIS / AFP

Ahogy ebben a cikkünkben részletesebben megírtuk, A férfiaknál a világranglista második helyén álló orosz Daniil Medvegyev és a nőknél a világranglista negyedik helyén álló fehérorosz Ariana Szabalenka a legmagasabban rangsorolt játékosok, akiket érint.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!