Volodimir Klicsko azt üzeni, a magyarokat is védik az ukránok az országukra tört gonosztól

2022. április 19. – 14:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Segítsenek befejezni a háborút – mert önöket is védjük attól a gonosztól, amely az országunkra tört!” – mondta a Válasz Online-nak adott interjújában a világhírű ökölvívó, Volodimir Klicsko. A bokszoló – akinek a bátyja, Vitalij Klicsko ma Kijev polgármestere – nem akart politikus lenni, de azt mondja, „mindig is” aktivista volt, és belátja, hogy a háború kitörése óta nagyon is politikai szerepet visz.

Volodimir Klicsko nyilatkozik egy szétlőtt kórház előtt Kijev Szvjatosin kerületében – Fotó: Pavlo Bahmut / NurPhoto / AFP
Volodimir Klicsko nyilatkozik egy szétlőtt kórház előtt Kijev Szvjatosin kerületében – Fotó: Pavlo Bahmut / NurPhoto / AFP

A lap arról írt, hogy az ökölvívó már régóta szeretett volna magyar újságíróval beszélni. „Nem szeretnék mélyen belefolyni a politizálásba, de azt tapasztalom, hogy Magyarországot úgyszólván lojalitás köti Oroszországhoz” – mondta Klicsko, aki az interjút egyfajta fórumként használta ahhoz, hogy támogatást nyerjen Ukrajna ügyének: „Álljanak a mi oldalunkra, és mi is az önökére fogunk!”

Az interjúról bővebben itt írtunk, teljes egészében pedig itt olvashatja.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!