Mintha megkerülte volna a fél világot, akkora utat tett meg egy diplomataszállító orosz járat három európai város között

2022. április 19. – 08:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Moszkvából Madridba, majd onnan Athénon keresztül vissza Moszkvába repült az a diplomatákat szállító repülőjárat, ami a légvonalban kevesebb mint 8 ezer kilométeres utat ennek közel kétszerese alatt tette meg, írja a BBC.

A repüléstilalmi uniós szankciók miatt ugyanis a Moszkvából Madridba tartó gépnek meg kellett kerülnie egész Skandináviát és a Brit szigeteket is, Madrid és Athén között csak Észak-Afrika partvidékén közlekedhetett, majd Görögországot is csak Törökország és a Kaukázus átszelésével hagyhatta el a gép.

Összesen az út így 15 163 kilométer hosszú volt, ami szinte megfelel a világ mostani leghosszabb repülőútjának, a New York–Szingapúr járat hosszának.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!