Megüzenték a Luhanszk megyei civil lakosságnak: Nincs több biztonságos hely, meneküljetek, amíg lehet

2022. április 18. – 10:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Minden civilt arra sürget a Luhanszk megyei katonai közigazgatás, hogy sürgősen hagyja el a régiót, írja a CNN. A közigazgatás vezetője, Szerhij Haidai szerint „nem maradt biztonságos hely” a megyében, és bár hivatalosan nem tudtak megállapodni az orosz csapatokkal humanitárius folyosókról, hétfőn is folytatni fogják több városból is a kimenekítést.

„Mindenhol ott vannak az orosz bombázók. Meneküljetek most, mert még meg tudunk menteni titeket”

– írja Haidai Telegramon. „Akármi is legyen, folytatjuk az evakuálást. Magunkkal visszük az embereket, ahova csak eljutunk. Nagyon nehéz elhagyni már most Rubizsnét, Popasznát, Hirszkét. Ebben a pillanatban nincs már több biztonságos hely a régióban.”

A fent felsorolt városokon kívül Szeverodonyeckből és Liszicsanszkból is próbálják kimenekíteni civiljeiket az ukránok. „Ne várjatok addig, amíg nem marad többé biztonságos kiút. Ukrajnának élve van szüksége rátok!”

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!