Kárpátalján lassan minden napra jut egy katonatemetés

2022. április 15. – 15:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szinte mindennapossá váltak a katonatemetések Kárpátalján, számol be a Kárpáti Igaz Szó (KISZó), amely szerint az elmúlt napokban több, Kárpátaljáról származó, az orosz-ukrán háborúban elesett férfit kellett eltemetni. De olyanról is tudni, aki meghalt a fronton, testét viszont még nem tudták hazaszállítani.

A lap szerint április 14-én Szolyván egy 23 éves katonát, az április 9-én meghalt Ivan Szmozsanikot temették, Ungváron pedig a 35 éves Andrij Zajacot, ő április 7-én vesztette életét Dnyipropetrovszk környékén.

Előttük egy nappal, április 13-án Valentin Derevenszkijtől vettek búcsút, szintén Ungváron. A 44 éves katona még március 31-én, Luhanszk környékén halt meg a harcokban. Felesége a háború elől menekült Ungvárra, itt értesült a haláláról.

A KISZó megemlíti, hogy a március 31-én meghalt Volodimir Rubecet még nem tudták eltemetni, mert az Ökörmezőről származó 32 éves férfi holttestét még nem tudták visszaszállítani a frontról. A lap hozzáteszi, hogy korábban a nagyszőlősi kistérségbe hazaszállított Jaroszlav Romanov és Ivan Antolik koporsóját térdre ereszkedve fogadták a helyiek.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!