Kárpátalján lassan minden napra jut egy katonatemetés

2022. április 15. – 15:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szinte mindennapossá váltak a katonatemetések Kárpátalján, számol be a Kárpáti Igaz Szó (KISZó), amely szerint az elmúlt napokban több, Kárpátaljáról származó, az orosz-ukrán háborúban elesett férfit kellett eltemetni. De olyanról is tudni, aki meghalt a fronton, testét viszont még nem tudták hazaszállítani.

A lap szerint április 14-én Szolyván egy 23 éves katonát, az április 9-én meghalt Ivan Szmozsanikot temették, Ungváron pedig a 35 éves Andrij Zajacot, ő április 7-én vesztette életét Dnyipropetrovszk környékén.

Előttük egy nappal, április 13-án Valentin Derevenszkijtől vettek búcsút, szintén Ungváron. A 44 éves katona még március 31-én, Luhanszk környékén halt meg a harcokban. Felesége a háború elől menekült Ungvárra, itt értesült a haláláról.

A KISZó megemlíti, hogy a március 31-én meghalt Volodimir Rubecet még nem tudták eltemetni, mert az Ökörmezőről származó 32 éves férfi holttestét még nem tudták visszaszállítani a frontról. A lap hozzáteszi, hogy korábban a nagyszőlősi kistérségbe hazaszállított Jaroszlav Romanov és Ivan Antolik koporsóját térdre ereszkedve fogadták a helyiek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!