Török külügyminiszter: Továbbra is azon dolgozunk, hogy egy asztalhoz ültessük Zelenszkijt és Putyint

2022. április 14. – 20:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Törökország külügyminisztere Mevlut Cavusoglu arról beszélt csütörtökön, hogy Törökország továbbra is azon dolgozik, hogy tárgyalóasztalhoz ültesse az orosz és az ukrán elnököt.

„Tudjuk, hogy a kritikus témákat vezetői szinteken döntik el, ezért megpróbáljuk összehozni a vezetőket”, fogalmazott. Cavusoglu kijelentette azt is, hogy Törökország továbbra is „óvatos optimizmussal” néz a tárgyalásokra, különösen azután, ami Bucsában és Irpinben történt: mint fogalmazott, ezek Törökország szerint „negatívan befolyásolták a folyamatot”. Hozzátette, Törökország elítéli, ami ezeken a helyeken történt.

Cavusoglu azt is elmondta, hogy mindezek ellenére Zelenszkij továbbra is igent mondott a tárgyalásokra, azonban a külügyminiszter hozzátette, hogy „két vezető kell ahhoz, hogy a tárgyalások folytatódjanak”.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!