Az orosz zászlóshajó teljes legénységét evakuálni kellett

2022. április 14. – 02:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Moszkva cirkáló teljes legénységét evakuálni kellett, miután egy tűz miatt felrobbant némi lőszer – írja az orosz védelmi minisztérium közlése alapján a TASS orosz állami hírügynökség.

Ahogy korábban írtuk, az ukránok azt mondták, hogy eltalálták a Fekete-tengeri Flotta zászlóshajóját, ezért ütött ki tűz a fedélzeten. A két fél állításai nem zárják ki egymást.

A Moszkva cirkáló 2022 februárjában egy fekete-tengeri gyakorlaton – Fotó: Handout / Russian Defence Ministry / AFP or licensors
A Moszkva cirkáló 2022 februárjában egy fekete-tengeri gyakorlaton – Fotó: Handout / Russian Defence Ministry / AFP or licensors

A minisztérium közleménye szerint a teljes legénységet sikerült evakuálni, ami akár 510 főt is jelenthet. Vizsgálják a tűz keletkezésének okát.

A Moszkva 1983-ban állt szolgálatba, bár akkor még Dicsőség néven. Jelenlegi nevét 1996-ban kapta. 2013-ban a szíriai műveletekben vett részt, 2014 ben a Krím megszállásában, 2015 végén pedig megint a Földközi-tengeren állomásozott.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!