Zelenszkij: Ha Ukrajna elesik, Lengyelország, Moldova és Románia lesz a következő célpont

2022. április 13. – 20:19

Zelenszkij: Ha Ukrajna elesik, Lengyelország, Moldova és Románia lesz a következő célpont
Fotó: Volodimir Zelenszkij Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Nem először, és vélhetőleg nem is utoljára figyelmezteti a szomszédos államokat az ukrán elnök. Szerinte Ukrajna felfegyverzése a szabadság kulcsa.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán angol nyelvű üzenetet küldött, amelyben arra figyelmeztetett, hogy további nyugati fegyverek nélkül a háború végtelen vérfürdővé válik, amely nyomorúságot, szenvedést és pusztítást fog okozni, ha pedig Ukrajna elesik, akkor utánuk Románia, Moldova, Lengyelország és a balti államok lesznek a következő célpontok – írja a Hotnews.ro.

Bár azt nem jósolható meg, hogy Putyin mit tenne Ukrajna elfoglalása esetén, Zelenszkij szerint Ukrajna sokkal jobban védte magát, mint azt Oroszország gondolta volna, de ez még nem jelenti azt, hogy ne lenne képes más szuverén államok ellen is agressziót elkövetni. Az elnök szerint az ukránok és az európaiak millióinak megmentéséhez országának nehéztüzérségre, páncélozott járművekre, légvédelmi rendszerekre és vadászgépekre van szüksége, mert Oroszországot, úgy véli, csak fegyveres erővel lehet megállítani.

„A szabadságot jobban fel kell fegyverezni, mint a zsarnokot. A nyugati országoknak minden okuk megvan arra, hogy segítsenek nekünk. A zsarnokság elleni végső győzelem és a megmentett emberek száma viszont a nyugati országoktól függ. Fel kell fegyverezni Ukrajnát, a szabadság védelmében!” – mondta Volodimir Zelenszkij a február 24-én megkezdett orosz invázió 49. napján.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!