A német elnök Kijevbe akart látogatni, de Ukrajna nem akarta fogadni őt

2022. április 13. – 00:45

Másolás

Vágólapra másolva

Frank-Walter Steinmeier lengyelországi látogatása alkalmával mesélte el újságíróknak, hogy Andrzej Duda lengyel elnök javasolta neki, hogy Litvánia, Lettország és Észtország államfőivel együtt utazzanak el az ukrán fővárosba, így demonstrálják az Ukrajnával való szolidaritásukat. Azonban a német elnöknek Kijev egyértelműen jelezte, hogy nem látják őt szívesen.

Ukrajna azt sérelmezheti, hogy szociáldemokrata politikus Angela Merkel külügyminisztereként egy népszavazással oldotta volna meg a szakadár kelet-ukrajnai „népköztársaságok” státuszának kérdését, azonban Donyecket és Luhanszkot az ukrán vezetés az ország szerves részének tekinti, így nem hogy nem fogadta el a – Moszkva által is elutasított – javaslatot, hanem egyenesen a német és orosz diplomácia titkos kompromisszumának jeleként értelmezte.

A német diplomácia orosz invázió előtti kötéltáncáról ebben az elemzésünkben olvashat.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!