Orosz közalkalmazottak fehér karszalaggal állnak ki Putyin mellett

2022. április 12. – 12:09

Másolás

Vágólapra másolva

A kampányt állami fenntartású intézmények dolgozói, iskolák, óvodák, könyvtárak és helyi hatóságok alkalmazottai kezdték, és sokszor gyerekeket is látni a képeken, vette észre a 444. A posztokhoz tartozó szövegekben az ukrán nacionalisták bűneiről és Putyin támogatásáról írnak. A fehér karszalagot pedig a Bucsában megölt civilekre emlékezve viselik, azt állítva, hogy az ukrán hadsereg mészárolta le őket. Az ukránok és nyugati források ugyanakkor azt állítják, hogy az orosz erők felelősek a sok civil áldozattal járó vérengzésért, és műholdfelvételek is ezt bizonyíthatják.

A maroknyi szabadon működő, de a hatalom által üldözött orosz médium egyike, a Meduza azt írja, éppen az oroszok kényszerítették arra a Kijev-környéki ukrán civileket, hogy viseljenek fehér karszalagot, aztán közülük is voltak, akik áldozatul estek a mészárlásoknak.

Forrás: Meduza
Forrás: Meduza

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!