A nemi erőszakról szóló értesülések kivizsgálását és a gyerekek védelmét követeli az ENSZ

2022. április 12. – 18:43

Másolás

Vágólapra másolva

A nők ellen elkövetett nemi erőszakról szóló értesülések azonnali és független kivizsgálását követeli az ENSZ nőjogi szervezete. „Egyre gyakrabban hallani a nők megerőszakolásáról. Ezeket a vádakat az igazságosság és az elszámoltathatóság érvényesülésének érdekében ki kell vizsgálni” – mondta a szervezetet vezető Sima Bahous a Biztonsági Tanácsban. Bahous szerint az emberkereskedelem kockázata is megnőtt, különösen a fiatal nők és a kísérő nélküli tinédzserek vannak veszélyben.

Az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) értesülései szerint legalább 142 gyerek vesztette életét Ukrajnában az orosz invázió kezdete óta. Az UNICEF hozzátette: az áldozatok valós száma ennél jóval nagyobb lehet. Hivatalos kijevi források kedden 186 kiskorú halálos áldozatról és 344 sebesültről számoltak be.

Ukrajnából több mint 4,5 millióan menekültek külföldre február 24-e, az orosz offenzíva kezdete óta, 90 százalékban nők és gyermekek. Az országban maradt – belső – menekültek száma körülbelül hétmillió.

(MTI, CNN)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!