A heves esőzés lassíthatja az orosz offenzívát

2022. április 12. – 16:16

Másolás

Vágólapra másolva

Ukrán tisztviselők azt remélik, hogy a heves esőzések arra kényszerítik az orosz csapatokat, hogy olyan utakat használjanak, amelyeken könnyű célponttá válnak az ukrán hadsereg számára – írja Twitter-oldalán Samuel Ramani, a brit Royal United Services Institute (RUSI) védelmi és biztonsági kutatóintézet munkatársa.

Erről beszélt Szerhij Haidai, a kelet-ukrajnai Luhanszk régió kormányzója is. Azt mondta, hogy a heves esőzések akadályozhatják az orosz előrenyomulást. „Az elmúlt két napban több száz egységnyi nehézpáncélost kezdtek el összevonni és közelebb hozni a frontvonalhoz. Ez arra utal, hogy az offenzívának ma vagy holnap kellene kezdődnie, de ma esik az eső. Az előrejelzés szerint több napig esni fog” – mondta Haidai. Hozzátette, hogy az esőzések miatt a nehéz járművek kénytelenek lesznek az aszfaltozott utakat használni, „és ez könnyű célpontot jelent a védők számára. Remélem, hogy az esőzések lelassítják az offenzívát” – mondta.

(CNN, Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!