Putyint idézte a tüntető, a haderő hitelének csorbításáért meg is bírságolták

2022. április 9. – 15:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megbüntettek egy tüntetőt, aki a hatóságok szerint az orosz haderő hitelét csorbító szöveggel vonult utcára. A szentpétervári férfi elleni 30 ezer rubeles (kb 130 ezer forint) büntetés pikantériája, hogy a plakáton nem más volt, mint egy idézet Vlagyimir Putyintól.

„A háború rengeteg szenvedést hozott, hogy azt nem lehet elfelejteni. Nincs bocsánat azoknak, akik újra agresszív terveket szőnek” – állt a táblán.

A rendőrség szerint az A4-es lapon látható szöveg szélsőséges, és a hadsereg hitelét csorbítja. Pedig az idézet az orosz elnök a II. világháború végének 75. évfordulóján elmondott beszédéből való.

„Csak nem gondoltátok, hogy valami véletlenül előkapott szöveggel megyek tüntetni” – írta Facebook-posztjában a megbüntetett Artur Dmitrijev.

„Innentől tehát az orosz tömegtájékoztatási hatóságnak meg kell akadályoznia, hogy Putyin bármilyen beszédet tartson, és az igazi hazafiaknak le kell venniük Putyin portréját az irodákban” – vonta le a büntetést igazoló papírból a következtetést a szentpétervári aktivista.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!