Papírhiány miatt a központi érettségi felfüggesztését javasolja az orosz parlament kváziellenzéki tagja

2022. április 9. – 16:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nincs elég irodai papír, a rendelkezésre álló mennyiség is nagyon megdrágult, ezért az egységes állami érettségi felfüggesztését javasolja egy orosz parlamenti ellenzéki – azaz a Kremlhez valójában lojális – párt vezetője. Szergej Mironov szerint a központi érettségi helyett a korábbi vizsgák alapján kellene értékelni az érettségizőket, elkerülendő a papírhiány miatti fennakadásokat. Mironov szavai váratlanok, hiszen azok burkoltan azokra a nehézségekre hívják fel a figyelmet, amelyet az Oroszország által Ukrajna ellen indított háború miatt hozott nemzetközi szankciók okoztak. A háborút Oroszországban csak különleges katonai műveletnek szabad nevezni. Mironov is így tett, emlékeztetve, hogy a műveletek megindulása után rögtön papírhiány lépett fel, és már voltak hivatali ügyek, amelyek emiatt késedelmet szenvedtek.

Mironov szerint félő, hogy a hivatalnokok majd arra próbálják rákényszeríteni a tanárokat, hogy azok saját pénzükön próbálják beszerezni a szükséges mennyiségű papírt, ami szerinte nagy botrányt okozna, ezért nem javasolna ilyen ravaszkodást. (Ezzel vissza is tért a kritika jól megszokott birodalmi-szovjet formájához, ahol a csinovnyikok okozzák a bajt, nem pedig a legfelső vezetés.)

A politikus valószínűleg nem lépett volna a Kreml jóváhagyása nélkül, elvégre Mironov – aki a felsőház elnöke volt 2001 és 2011 között – formális ellenzékisége ellenére többször támogatta Vlagyimir Putyint. Igaz, 2004-ben és 2012-ben elindult az elnökválasztáson is, vállalva a statiszta szerepet Vlagymir Putyin mellett.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!