A háború láthatatlan frontja, ahol Amerika az ukránok egyik fő bástyája

2022. április 9. – 12:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szinte megszámolni is lehetetlen, mekkora segítséget kapott főleg európai országoktól és az Egyesült Államoktól Ukrajna az orosz–ukrán háború kirobbanása óta. Páncéltörő rakéták, légvédelmi rakéták, drónok, helikopterek, radarok, kézifegyverek, gránátvetők és sok tízmilliós darabszámban lőszer.

A fegyverszállítmányok mellett azonban a háttérben is kulcsfontosságú segítséget nyújt mind Amerika, mind a NATO az ukrán védekezéshez. Washingtonban és Németországban a hírszerzés tisztviselői folyamatosan versenyt futnak az idővel, hogy a műholdképeket összepasszítsák az orosz katonai egységekről készült elektronikus lehallgatásokkal, eltávolítsák belőlük a gyűjtés módjára utaló nyomokat, és egy-két órán belül továbbítsák az ukrán katonai egységeknek. A háború szabad szemmel láthatatlan frontjáról itt írtunk részletesen.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!