Az EU Putyin két lányára is szankciókat vetne ki

2022. április 6. – 11:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Unió azt javasolta, hogy Vlagyimir Putyin két lányára is szankciókat vessenek ki, ezzel pedig az orosz elnök legközelebbi családtagjai is felkerülnének a háború miatt szankciókkal sújtott személyek egyre bővülő listájára. Az uniós tagállamoknak még jóvá kell hagyniuk a szankciókat.

A héten elvileg Joe Biden is szankciókat jelent be Putyin lányaira.

Putyin nem beszél nyilvánosan a családjáról. A Kreml szerint két lánya van korábbi feleségétől, Ljudmila Putinától, de arról nem tudni, rajtuk kívül van-e még több gyereke. Ahogy azt sem lehet tudni, az uniós szankciók célpontjai azok a lányai-e, akiket nyilvánosan elismert. Putyin 2013-ban vált el a feleségétől, két lányuk nagyrészt távol maradt a nyilvánosságtól, olyannyira, hogy sok orosz nem tudja, hogy néznek ki. Putyin állítása szerint azért, hogy ők „normális életet élhessenek”.

Az unió kedden újabb szankciókat hozott az oroszok ellen: felfüggesztik a 4 milliárd dolláros üzletet jelentő orosz kőszénimportot; kitiltják az orosz, illetve belarusz hajókat az uniós kikötőkből, közúti fuvarozóikat pedig kitiltják az EU területéről; az exporttilalom alá vont uniós termékeket újabb stratégiai cikkekkel: félvezetőkkel, géptípusokkal és szállítóeszközökkel egészítik ki. (Wall Street Journal)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!