Nagyon kiakadt Emmanuel Macron az őt ért lengyel kritikákra

2022. április 7. – 06:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megalapozatlannak és botrányosnak tartja Emmanuel Macron azokat a kritikákat, amelyeket Mateusz Morawiecki lengyel kormányfőtől kapott a Vlagyimir Putyinnal való telefonbeszélgetései miatt. Mint az MTI írja, Morawiecki korábban Macron mellett Olaf Scholz német kancellárt is bírálta a Putyinnal való túl enyhe bánásmód miatt, és többek között arról beszélt, hogy a bűnözőkkel nem tárgyalni kell, hanem le kell győzni őket, és feltette a kérdést, hogy az érintettek vajon ugyanúgy tárgyaltak volna-e Hitlerrel, Sztálinnal vagy Pol Pottal.

Macron egyáltalán nem lepődött meg a kritikákon, és elég erősen reagált a lengyel kormányfőre, akinek a kritikáját megalapozatlannak és botrányosnak hívta, majd kitért arra, hogy egyáltalán nem lepi meg, hiszen a szélsőjobboldali Morawiecki egyébként is beavatkozott már a francia választásba azzal, hogy fogadta és támogatta Marine Le Pent, a szélsőjobboldali, oroszpárti Nemzeti Tömörülés államfőjelöltjét. Le Pen kampányát egyébként a magyar adófizetők is megtolták az MNB-n keresztül.

Macron a háború kitörése óta kilencszer beszélt Putyinnal, és utalt arra is, hogy mindezek ellenére nem cinkosa Putyinnak, ellenben másokkal. Itt valószínűleg pont arra a Le Penre gondolt, akinek pártját részben évek óta Oroszországból finanszírozzák.

A felmérések szerint Macron és Le Pen a legesélyesebb arra, hogy továbbjusson a francia választások első fordulójából, és egyelőre pár százalékkal Macron és pártja vezet Le Penék előtt.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!