Szankciókat vezetett be Putyin lányai ellen Amerika

2022. április 6. – 17:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A bucsai mészárlásra adott választ újabb szankciókkal az Egyesült Államok: mivel Amerika úgy véli, hogy Putyin orosz elnök vagyonának jelentős részét a családtagjai „rejtik el”, ezért szankciókat vetettek ki az elnök lányaira is.

A szankciók Putyin összes közeli családtagját kizárják az Egyesült Államok pénzügyi rendszeréből, illetve befagyasztják az Amerikában birtokolt vagyonukat is. Putyin rokonaihoz hasonlóan szankciókat vetett ki Amerika Szergej Lavrov külügyminiszter feleségére és lányaira is.

Amerika emellett teljes blokkoló szankciókat vezetett be Oroszország legnagyobb pénzintézetével, a Sberbankkal, illetve legnagyobb magánbankjával, az Alfa Bankkal szemben is.

Korábban az Európai Unió is azt javasolta, hogy vessenek ki szankciókat Putyin két lányára is, ezzel ugyanis az orosz elnök legközelebbi családtagjai is felkerülnének a háború miatt szankciókkal sújtott személyek egyre bővülő listájára.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!