ENSZ: Legalább 1563 civil biztosan meghalt az invázió óta, de a valós adatok ennél jóval magasabbak lehetnek

2022. április 6. – 17:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ENSZ emberi jogi egyesülete, az OHCHR szerint legalább 1563 civil vesztette életét a háború eleje óta. Az ENSZ ügynöksége eddig összesen 3776 áldozatot regisztrált az országban: 1563 halottat és 2213 sérültet.

A szervezet azonban hozzátette közleményükben, „a tényleges számok jóval magasabbak, mivel egyes helyekről, ahol intenzív harcok zajlottak, még várjuk az adatok beérkezését. Sok jelentés pedig megerősítésre vár”.

Az ENSZ mellett a Kijevi Városi Államigazgatás is nyilvánosságra hozta adatait, ők arról számoltak be, hogy Kijevben 89 ember, köztük négy gyermek halt meg az ostrom alatt. 167 ház megrongálódott, 398-an pedig (köztük 20 gyerek) megsérültek. Kijev adatai szerint a háború óta az oroszok 44 iskolában, 26 óvodában és egy árvaházban is kárt tettek.

A város arra kérte lakóit, „ne veszítsék el éberségüket, a légiriadó első jeleire menjenek biztos óvóhelyre”. A fővárost elhagyókat arra kérik, egyelőre ne térjenek vissza.

(cnn)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!