Műholdfelvételek alapján hetekig heverhettek civilek holttestei Bucsa utcáin

2022. április 5. – 02:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hetekig heverhettek Bucsa utcáin a civilek holttestei – írja a Sky News az alapján, hogy hétfőn műholdfelvételek jelentek meg a Kijev környéki város utcáiról. A lakosok szerint az áldozatokat a megszálló orosz katonák ölték meg, emiatt Oroszországot Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyenesen népirtással vádolja.

Az orosz viszontválasz erre az volt, hogy mindez „előre eltervezett provokáció” és „csak egy újabb hoax”. Nos, a műholdfelvételek alapján a bucsai mészárlás legalább 11 halálos áldozata március 11-e óta ott hevert az utcákon – azaz bőven akkor, amikor a terület orosz megszállás alá került.

A fenti, március 10-i képen a bucsai Szent András székesegyház környékén lehet felfedezni tömegsírok nyomait, a lenti képen pedig az orosz megszállók által szétrombolt Vokzalna utca házait – Fotó: Maxar Technologies / Handout via Reuters A fenti, március 10-i képen a bucsai Szent András székesegyház környékén lehet felfedezni tömegsírok nyomait, a lenti képen pedig az orosz megszállók által szétrombolt Vokzalna utca házait – Fotó: Maxar Technologies / Handout via Reuters
A fenti, március 10-i képen a bucsai Szent András székesegyház környékén lehet felfedezni tömegsírok nyomait, a lenti képen pedig az orosz megszállók által szétrombolt Vokzalna utca házait – Fotó: Maxar Technologies / Handout via Reuters

Hétfőn a Pentagon is megerősítette, hogy az orosz erők felelősek a városban elkövetett gyilkosságokért. Joe Biden amerikai elnök szerint pedig Vlagyimir Putyin háborús bűnös, és az orosz elnöknek nemzetközi bíróság előtt van helye.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!