Újabb részletek az odesszai robbanásokról

2022. április 3. – 08:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb részletek derültek ki az Odesszában vasárnap reggel történt robbanásokról. Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója azt írta a Telegram-oldalán, hogy Odesszát a levegőből támadták. „Néhány területről tüzeket jelentettek. Néhány rakétát a légvédelem lőtt ki” – írta.

Egy ukrán katona az egyik csapás helyszínének közelében azt mondta az AFP-nek, hogy valószínűleg rakétatámadás történt. Pénteken Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arra figyelmeztetett, hogy Oroszország „erőteljes csapásokra” készül délen.

A CNN helyszíni stábja arról számolt be, hogy egy üzemanyagraktár ég Odesszában. Egy fültanú a CNN-nek azt mondta, hogy napfelkelte előtt hat robbanást hallott. Több szemtanú is arról számolt be, hogy az elmúlt két napban drónokat láttak a megtámadott terület fölött. A sűrű fekete füstfelhők több kilométeres távolságból is látszódnak. Egyelőre nem tudni, hogy vannak-e sebesültek vagy áldozatok.

Emberek állnak, miközben füst száll fel az orosz hadsereg támadása után Odesszában, 2022. április 3-án – Fotó: Bulent Kilic / AFP
Emberek állnak, miközben füst száll fel az orosz hadsereg támadása után Odesszában, 2022. április 3-án – Fotó: Bulent Kilic / AFP

A Reuters szerint Odessza déli kikötőjét is találat érte, ezt megerősítette az odesszai városi hivatal is. Azóta a Skynak egy ukrán forrás azt nyilatkozta, hogy nincsenek sérültjei az odesszai bombázásnak.

(Guardian, Reuters, Sky)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!