Német külügyminiszter: Putyin féktelen erőszakossága ártatlan családokat pusztít el, és nem ismer határokat

2022. április 3. – 15:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Robert Habeck német gazdasági miniszter még szigorúbb szankciókat sürgetett Oroszországgal szemben, miután az ukrán főváros, Kijev környékén számos civil életét vesztette. "Ez a szörnyű háborús bűncselekmény nem maradhat válasz nélkül" – mondta a Bildnek. "Úgy gondolom, hogy a szankciók szigorítása javallott. Erre készülünk uniós partnereinkkel együtt" – tette hozzá.Korábban Charles Michael, az Európai Tanácsának elnöke már további szankciók előkészítését jelentett be.

Habeck párttársa (Zöldek), Annalena Baerbock külügyminiszter is a szankciók szigorítását követelte a bucsai felvételekre való tekintettel. Twitter-oldalán azt írta: "A bucsai felvételek tűrhetetlenek. Putyin féktelen erőszakossága ártatlan családokat pusztít el, és nem ismer határokat. Az ilyen háborús bűnökért felelős személyeket felelősségre kell vonni. Szigorítani fogjuk az Oroszország elleni szankciókat, és még inkább támogatni fogjuk Ukrajnát.

(FAZ)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!