Csernyihiv nagy részét lerombolták

2022. április 3. – 20:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Kijevtől északkeletre fekvő, az elmúlt hetekben az oroszok által folyamatosan támadott Csernyihiv polgármestere szerint a település 70 százalékát lerombolták az orosz csapatok. Vladiszlav Atrosenko azt mondta a CNN-nek, hogy az orosz támadásnak hasonlóan súlyos következményei voltak Csernyihivben, mint Harkivban és Mariupolban, valamint Bucsában, ahol az ukrán vezetés szerint legalább 300 civilt mészároltak le a visszavonuló oroszok.

Csernyihiv 2022. április 2-án – Fotó: Metin Aktas / Anadolu Agency / Anadolu Agency via AFP
Csernyihiv 2022. április 2-án – Fotó: Metin Aktas / Anadolu Agency / Anadolu Agency via AFP

A polgármester szerint vasárnap az orosz katonák távozása után csendes a település, folyik a romeltakarítás és az aknamentesítés. Atrosenko azt mondta, hogy az orosz katonák úgy mentek be Ukrajnába, mintha csak otthon lennének. „Az pedig, hogy most távoztak, nem jelenti, hogy holnap nem jönnek vissza. Másfél óra alatt eljuthatnak idáig” – mondta a Belarusz oldalra visszavont erőkre utalva.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!