Így néz ki egy orosz hír az Oroszország által háborúnak sem nevezett háborúról

2022. március 29. – 06:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Ukrán nácik által megkínzott emberek holttesteire bukkantak Mariupolban” – ezzel a címmel közölt beszámolót az orosz állami hírügynökség kedd hajnalban. A Ria Novosztyi beszámolója követi a Kreml hivatalos vonalát, amely szerint az Azovi-tenger partján fekvő, egykor 450 ezres kikötővárosban a humanitárius katasztrófát nem az orosz támadás okozza, hanem az ukrán erők.

Az orosz támadásban szinte teljesen megsemmisített városról itt olvashat bővebben.

„A náciktól megszabadított mariupoli épületek pincéiben civilek holttesteit találtuk, amelyeken vadállati kínzások nyomai láthatók, testekre vágott neonáci jelekkel és horogkereszttel – közölte az orosz védelmi minisztérium képviselője. – Ezenkívül a városból megmentett polgárok megerősítették, hogy a neonácik, tudva, hogy a pincékben nők és gyerekek vannak, gránátokat dobtak be.”

Az orosz tiszt szerint az ukrán erők Harkivban aknavetőkkel lőtték a boltok előtt sorban állókat.

Az orosz állami propagandáról – amely tovább erősödött, miután a Novaja Gazeta is kénytelen volt felfüggeszteni tevékenységét a háború végéig – itt olvashat bővebben.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!