Heten megsérültek, ketten pedig meghaltak, miután két terrorista lövöldözni kezdett Izraelben

2022. március 27. – 23:22

Másolás

Vágólapra másolva

Két ember meghalt, heten pedig megsebesültek az észak-izraeli Haderában, amikor két merénylő tüzet nyitott a központi buszpályaudvarnál. A támadókat a lövések hangjára odasiető határőr katonák lelőtték – írja az MTI.

A Kan közszolgálati rádió vasárnap esti beszámolója szerint a két merénylő automata fegyverekkel nyitott tüzet a helyszínen tartózkodó rendőrökre és civilekre. Hét sérültet a közeli Hillel Kórházba szállítottak. Közülük ketten súlyosan megsebesültek, hárman közepesen, ketten pedig könnyebben sérültek meg a rádiónak nyilatkozó orvos szerint.

A két támadó autója, mellyel a városba érkeztek. Fotó: Ronen Zvulun / Reuters
A két támadó autója, mellyel a városba érkeztek. Fotó: Ronen Zvulun / Reuters

A merénylők arab nemzetiségű izraeli állampolgárok voltak, akik az észak izraeli Umm al-Fahemből érkeztek a városba. A Hamász és az Iszlám Dzsihád nevű iszlamista terrorszervezetek üdvözölték az iszlám böjti hónap, a ramadán előtt egy héttel elkövetett merényletet. Szerdán az ország déli részén található Beér-Seva városában történt hasonló incidens, ott négyen haltak meg, miután egy férfi megkéselt három embert, egyet pedig elgázolt az autójával.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!