Vasárnap Székelyföldön is megemlékeznek Potápi Árpádra

2024. október 20. – 10:24

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap 19 órai kezdettel gyertyás megemlékezést tartanak a Csíkszeredától tíz kilométerre található Mádéfalván, a tragikus hirtelenséggel elhunyt Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár emlékére.

Madéfalva díszpolgárának emlékére a Siculicidium-emlékműnél gyűlnek össze a megemlékezők.

Madéfalva község önkormányzata Facebook-oldalán arra kérte a résztvevőket, hogy ha tehetik, hozzanak gyertyát magukkal.

Szombaton Budapesten is megemlékezést tartottak. A megemlékezők a Várkert Bazár előtt gyújottak mécseseket. A helyszínen jelen volt Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes is.

Az 57 éves korában elhunyt nemzetpolitikai államtitkártól erdélyi politikusok Facebookon közzétett posztokkal búcsúztak. Kelemen Hunor RMDSZ-elnök azt írta, Potápi Árpád János tevékenyen szolgálta és kitartóan alakította az elmúlt másfél évtized nemzetpolitikáját. „Ahol tudott, segített. Gyászolja őt minden erdélyi magyar közösség, ahol az elmúlt években megfordult. Isten veled, Árpád!” – írta az RMDSZ elnöke.

Potápi Árpád János 1967. március 28-én, Bonyhádon született, ott is érettségizett majd a bonyhádi Vörösmarty Mihály Általános Iskola képesítés nélküli nevelője volt. 1991-ben általános iskolai tanári oklevelet szerzett Szegeden, 1991 és 1994 között pedig elvégezte az Eötvös Loránd Tudományegyetem történelem szakát.

Tanított is: 1991-től 1993-ig a szegedi Tarjánvárosi 4. Sz. Általános Iskola, 1993-tól pedig a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium tanára volt. Potápi Árpád János 1998-tól 2011-ig a Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének elnöke, 2004 és 2014 között pedig a völgységi kistérség önkormányzatai alkotta társulásnak elnöke volt. 2002-től 2014-ig Bonyhád polgármestereként tevékenykedett.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!