Szabadlábon védekezhet a Hunyad megyei három gyermek apja

2024. október 20. – 11:58

Másolás

Vágólapra másolva

Szabadlábon védekezhet Adrian Marţian, annak a három szentandrási testvérnek az apja, akiket eltűntnek nyilvánítottak, majd Szerbiában találtak meg a hatóságok, írja az Agerpres.

A dévai bíróság szombat este megalapozatlannak minősítette és elutasította a férfi előzetes letartóztatásba helyezésére vonatkozó ügyészségi javaslatot, így Adrian Marţiant szabadlábon vizsgálják ki. A döntés nem jogerős, 48 órán belül megfellebbezhető.

Mint arról több cikkben beszámoltunk, a három – 7, 9 és 11 éves – szentandrási gyermeket október 14-étől, hétfőtől keresték a hatóságok. Eltűnésüket az apjuk jelentette, a férfi azt állította, a bébiszitter értesítette őt arról, hogy nem találja a gyermekeket. Másnap megjelent a közösségi médiában egy videófelvétel, amelyen a gyermekek azt állítják, hogy nem akarnak az anyjukkal lakni, az apjukkal kívánnak maradni. A gyerekeket és az apát 17-én találták meg a román és szerb rendőrök Szerbiában, másnap reggel visszahozták őket Romániába, ahol a gyermekvédelmi hatóság, illetve a rendőrség képviselői vették át őket.

A gyerekek apját 24 órára őrizetbe vették, a szülői felügyelettel kapcsolatos szabályok megsértése, a hatóságok félrevezetése és illegális határátlépés elősegítésének gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás.

A három testvért sürgősségi eljárással a Hunyad megyei gyermekvédelmi igazgatóságnál (DGASPC) helyezték el.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!