Tanügyminiszter: Az iskolai konzorciumok megoldást jelenthetnek a tanintézetek túlzsúfoltságának csökkentésére

2024. október 19. – 08:55

Másolás

Vágólapra másolva

Az iskolai konzorciumok megoldást jelenthetnek a tanintézetek túlzsúfoltságának csökkentésére, mivel közösen használhatnák az osztálytermeket is – írta pénteken a Facebook-oldalán az oktatási miniszter.

Ligia Deca bejegyzése ahhoz kapcsolódik, hogy megjelent a Hivatalos Közlönyben az iskolai konzorciumok megszervezésének és működésének szabályzatát jóváhagyó miniszteri rendelet.

A tárcavezető arra biztatta az iskolaigazgatókat, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, mert megoldást jelenthetnek egyes iskolákban a túlzsúfoltság csökkentésére. A konzorciumokban résztvevő tanintézetek diákjai és pedagógusai ugyanis a tantermek mellett közösen használhatnák a könyvtárakat, műhelyeket, diákklubokat és sportlétesítményeket.

A miniszteri rendelet szerint a konzorcium létrehozásakor figyelembe veszik a tanulók és a tanárok közös tevékenységeinek megvalósíthatóságát, az iskolák közötti távolságot és megközelíthetőségüket, illetve érintett iskolák közötti tömegközlekedési lehetőségeket.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!