Nem kerül sor a Mircea Geoană által áhított nyilvános vitára a volt NATO főtitkár-helyettes és Marcel Ciolacu között

2024. október 19. – 16:14

Másolás

Vágólapra másolva

A sokáig legesélyesebbnek tartott Mircea Geoană független államfőjelölt több videóüzenetet tett közzé Facebook-oldalán, melyben Marcel Ciolacu miniszterelnököt, a Szociáldemokrata Párt elnökjelöltjét próbálta rávenni arra, hogy szombaton vitába szálljon vele.

Egykori párttársát ugyanis jelenleg első helyen mérik a közvéleménykutatók, és Geoană az egyik olyan jelölt, aki Ciolacu szavazóbázisára igényt tarthat. „Te hozd a politikai támogatásod, én pedig a szükséges szaktudást. Ez egy lehetőség a választók számára, hogy szemtől szemben lássanak minket, és valóban megértsék, kik vagyunk és mit képviselünk” – heccelte Marcel Ciolacut a volt főtitkár-helyettes.

Mircea Geoană és Marcel Ciolacu elnökjelöltek portréját itt rajzolta meg a Transtelex.

A kormányfőt, akinek a vitából több veszíteni valója lett volna, mint nyerni valója, a vita elfogadása vagy elutasítása helyett egészséget kívánt Geoană-nek, aki viszonozta a gesztust, majd felsorolta mennyi mindenről tudnánka face to face vitázni. Marcel Ciolacu azonban a szombati napra inkább egy gyorsétterem kihívását fogadta el.

Ezután várható lépés volt Geoană, és az őt támogató Románia Újjászületik Mozgalom párt részéről, hogy bejelentik: nem kerül sor a Mircea Geoană – Marcel Ciolacu vitára. Szóvivőjük, Alina Achim megjegyezte, hogy ajtajuk nyitva áll a miniszterelnök előtt. „Sajnáljuk, hogy Marcel Ciolacu úrnak nincs bátorsága megjelenni egy nyilvános vitán Mircea Geoană úrral. A románok megérdemlik, hogy a jelöltektől választ kapjanak az őket érintő problémákra – a gazdaságra, az életszínvonalra, az oktatásra, az egészségügyre, az európai alapok bevonására, a közrendre és Románia külpolitikájára” – írta Facebook-bejegyzésében Alina Achim. Achim szerint Marcel Ciolacu nem fog tudni örökké a média és a pártgépezet mögé bújni, ami az ő országos programja.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!