Kelemen Hunor szerint kollegiális kapcsolatban áll Orbán Viktorral, a háború kérdésében nem értettek egyet

2024. október 19. – 16:52

Másolás

Vágólapra másolva

Kelemen Hunor RMDSZ-elnök szombaton a Digi 24 műsorában beszélt gazdasági, oktatási kérdésekről, és arról is, hogy pártja kivel alakítana koalíciót (mindegy, hogy PSD vagy PNL csak a másik kerüljön ellenzékbe az AUR megfékezése miatt), illetve újságírói kérdésre a News szerint kifejtette, hogy milyen kapcsolatot ápol Orbán Viktorral.

Kelemen ezek szerint úgy érzi kapcsolata Magyarország miniszterelnökével pusztán kollegiális. Ez pedig abból adódik, hogy Magyarország (mindenkori) kormányának erkölcsi felelőssége van a külhoni magyar közösségek iránt, akiket támogat. „Ezek kollegiális kapcsolatok. Ahogy minden politikai vezető felelős a nemzetéért, az országáért, azokért, akik megválasztották, úgy ő (Orbán Viktor szerk. megj.) is felelős azokért, akik megválasztották. Mindenki úgy gazdálkodik, ahogyan azt a legjobbnak tartja” – mondta Kelemen Hunor szombaton a Digi24-nek.

Arra a kérdésre, hogy egyetért-e Orbán Viktor politikájával, Kelemen Hunor azt mondta, vannak olyan kérdések, amelyekkel egyetért, és vannak olyanok, amelyeket megvitatnak. „Sok olyan kérdés van, amivel egyetértünk, más kérdésekben pedig meg lehet vitatni, hogy jó-e vagy nem jó” – mondta az elnök. Kelemen szerint egyetértenek a magyar kormány családpolitikájával, hogy támogatni kell a gazdasági szereplőket. „Ahol kezdettől fogva nem értettünk egyet, az a háború volt. 2014-ben én voltam az első, aki a Parlamentben kimondta azt, ami szerintem azóta is igaz, hogy a szabadság, a biztonság, a jólét és a jólét soha nem keletről jött. Ezért a kezdetektől fogva elítéltem a Krím megszállását” – mondta Kelemen Hunor.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!