Házkutatást tartottak Nelu Tătaru kórházi rendelőjében

2024. október 17. – 10:58

Másolás

Vágólapra másolva

Házkutatást tartanak csütörtökön a korrupcióellenes ügyészség (DNA) ügyészei a huşi-i városi kórházban Nelu Tătaru volt egészségügyi miniszter rendelőjében, írja az Agerpres. A DNA a múlt héten büntetőeljárást indított vesztegetés elfogadása miatt a Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselője ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy orvosként több esetben kapott 100 és 500 lej közötti összegű hálapénzt, valamint más javakat a pácienseitől.

A képviselőház plénuma hétfőn jóváhagyta a volt egészségügyi miniszter informatikai eszközei átvizsgálásának engedélyezésére vonatkozó ügyészségi kérelmet. A DNA indítványának jóváhagyását 177 képviselő támogatta, 12-en ellene szavaztak és egy tartózkodás volt.

Az ülés előtt a sajtónak nyilatkozó Nelu Tătaru ártatlannak vallotta magát. Azt nyilatkozta, hogy soha nem vett el pénzt a betegektől, és azt akarja, hogy derüljön fény az igazságra. A politikust leváltották a PNL Vaslui megyei szervezetének elnöki tisztségéből és törölték a párt képviselőjelölti listájáról.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!