Bírósági felügyelet alá helyezték Eugen Pîrvulescu szenátort, korrupcióval gyanúsítják

2024. október 12. – 09:25

Másolás

Vágólapra másolva

Bírósági felügyelet alá helyezte Eugen Pîrvulescu szenátort az országos korrupcióellenes ügyészség (DNA) befolyással való üzérkedésre való felbujtás bűncselekményének gyanúja miatt, idézi az ügyészség közleményét a News.ro. A DNA még három embert gyanúsít az ügyben, köztük az Országos Szabadalmi és Védjegy Hivatal (OSIM) volt vezérigazgatóját, Marian-Cătălin Burcescut.

Az egyik gyanúsított a DNA közleménye szerint Pîrvulescu javaslatára, a másik két gyanúsított segítségével 60 ezer eurót kért az ügyben tanúként szereplő féltől, azt állítva, hogy el tudja érni az államtitkokhoz való hozzáférésre feljogosító ún. ORNISS-engedélyének megszerzését.

Eugen Pîrvulescut pénteken idézte be a DNA, a szenátor akkor azt nyilatkozta, nem tudja, miért.

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) 2022 januárjában egy másik ügyben, befolyással üzérkedés és titkos vagy nem nyilvános hivatali információk felfedése miatt indított eljárást a szenátor ellen.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) Teleorman megyei szervezetének volt elnöke második szenátori mandátumánál tart, és nemrég bejelentette, hogy Mircea Geoană független államfőjelölt kampánycsapatához csatlakozik.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!