Kihallgatta az országos korrupcióellenes ügyészség Eugen Pîrvulescu szenátort

2024. október 11. – 11:52

Kihallgatta az országos korrupcióellenes ügyészség Eugen Pîrvulescu szenátort
Eugen Pîrvulescu szenátort újságírók kérdezik a DNA központi székháza előtt 2024. október 11-én – Fotó: Octav Ganea / Inquam Photos

Másolás

Vágólapra másolva

Az országos korrupcióellenes ügyészség (DNA) központi székházába kísérték pénteken Eugen Pîrvulescu szenátort, aki ellen 2022-ben már vádat emeltek, írja az Agerpres. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) Teleorman megyei szervezetének volt elnöke második szenátori mandátumánál tart, és nemrég bejelentette, hogy Mircea Geoană független államfőjelölt kampánycsapatához csatlakozik, emlékeztet a Hotnews.

A DNA székháza előtt Pîrvulescu azt nyilatkozta, nem tudja, miért idézték be a nyomozó hatóságok. Az Agerpres úgy értesült ügyészségi forrásokból, hogy befolyással való üzérkedésre való felbujtás bűncselekményének gyanúja miatt vizsgálódnak ellene.

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) 2022 januárjában egy másik ügyben, befolyással üzérkedés és titkos vagy nem nyilvános hivatali információk felfedése miatt állította bíróság elé a szenátort. A vádirat értelmében Eugen Pîrvulescu 2021. május 28. és június 20. között egy politikai párt megyei szervezetének elnökeként, a tisztségéből eredő befolyását felhasználva, személyesen és közvetítők révén közbenjárt a megyei mentőszolgálat vezetőségénél, hogy kapja meg az intézménynél májustól júliusig meghirdetett asszisztensi és mentőautó-vezetői állások írásbeli versenyvizsgáinak tételeit.

Az ügyészek szerint a szenátor arra kérte a vizsgáztató bizottság tagjait, hogy részesítsék előnyben a gyakorlati vizsgán is az általa megnevezett személyeket. Miután hozzájutott az írásbeli tételekhez, Eugen Pîrvulescu közvetítőkön keresztül eljuttatta ezeket a meghirdetett asszisztensi állásokra jelentkező két személynek. A versenyvizsga végül nem zárult le, mivel a korrupcióellenes ügyészek közbeléptek. A vádiratot a legfelsőbb bírósághoz küldték.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!