Elítélte a román kormány az Izrael elleni Hamász-támadásokat ezek első évfordulóján

2024. október 7. – 15:16

Másolás

Vágólapra másolva

Az Izrael elleni Hamász-támadás első évfordulóján, hétfőn kiadott közleményében a kormány ismételten elítélte az egy évvel ezelőtti véres támadásokat, és az azóta fogva tartott túszok azonnali és feltétel nélküli szabadon engedésére szólított fel, írja az Agerpres.

A Victoria-palota leszögezte, hogy Románia támogatja azokat a törekvéseket, amelyek célja a tartós béke elérése a Közel-Keleten. „Románia támogatja a nemzetközi közösség erőfeszítéseit egy olyan tűzszüneti megállapodás megkötésére, amely egyrészt a túszok szabadon bocsátásához, másrészt a Gázai övezetbe küldött humanitárius segélyek folyamatos, biztonságos és akadálymentes eljuttatásához vezetnek” – olvasható a közleményben.

Mint írtuk, október 7-e sokkja után Izrael vezetése óvatlanul beleesett a Hamász csapdájába: az ellencsapás következtében keletkező palesztin áldozatok tömege nemzetközi megítélését mélypontra juttatta, és soha nem látott mértékben növelte a palesztinkérdés jelentőségét.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!