Összeférhetetlenséggel vádolja Torda polgármesterét a feddhetetlenségi ügynökség

2024. október 7. – 11:21

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) adminisztratív összeférhetetlenséggel vádolja Octavian Cristian Mateit, a Kolozs megyei Torda polgármesterét.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) polgármesterét azzal gyanúsítja az ANI, hogy hivatali ideje alatt (2020-2024), 2022. február 17-én jogi segítségnyújtási szerződést írt alá a tordai önkormányzat és egy olyan polgári jogi ügyvédi iroda között, amellyel magánszemélyként korábban már ő is szerződést kötött. Ezzel pedig a polgármester törvényt sérthetett.

Az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség három másik összeférhetetlenségi ügyet jelentett be hétfőn: Konstanca, Szatmár és Vaslui megye helyi tanácsosai esetében.

Mangalia település helyi tanácsosát, Linica Stant összeférhetetlenséggel vádolják, mivel állítólag a mangaliai városi kórház igazgatótanácsának tagságával egyidejűleg vezető tisztséget tölt be egy politikai pártban.

Toader Blaj, a Szatmár megyei Ráksa község helyi tanácsosát azért vádolták összeférhetetlenséggel, mert állítólag részt vett a ráksai helyi tanács és egy olyan rendezvényszervező egyesület között kötött együttműködési határozat elfogadásában, amelynek a fia is tagja.

Ion Scurtu, a Vaslui megyei Puiești község helyi tanácsának helyi tanácsosát pedig szintén összeférhetetlenséggel vádolják, mivel egyidejűleg töltötte be a helyi tanácsosi tisztséget és az egyéni munkaszerződéssel rendelkező alkalmazott pozícióját a Vaslui megyei Puiești község polgármesterének szakosztályán.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!